05.08.2011

Noen godbiter fra hagen

Nydelig rosa stokkrose

En eneste artisjokk
Masse nydelige roser er jeg blitt velsignet med i sommer, den under her er en gren som brakk av en Austinrose når jeg plantet de i fjor høst, den stakk jeg bare ned i jorda og vips, her er resultatet.
Ennå en vakker stokkrose
Denne helgen er det friluftsgudstjeneste her på Tjura, og det skal døpes to jentebarn, vi skal ha det ved Cafeen, og da blir det kirkekaffe der så det er litt og ordne med.

Ha en riktig god helg, klem Laila

4 kommentarer:

Roser og Patina sa...

Så vakre bilder! stokkroser er bare så nydelige:) mine har enda ikke sprunget ut, jeg gleder meg!! Så kjekt med austinrosen som slo rot:) God helg til deg. Klem Ellen.

Unknown sa...

Flotte blomsterbilder.
Ha en fin helg , Marit.

Torill sa...

Stokkroser er fantastiske. I Danmark vaks dei overalt, opp gjennom steinar og langs murar rundt hus og gjerder. Her så ser min ut som ei lita potteplante, utan blome. Rotnar på rot med alt dette regnet kan eg tenke meg.

Er det så enkelt å lage nye roser med å berre stikke den i jorda eller hadde du flaks?

Lene fra Lillehammer sa...

Ååååååå, så herlige stokkroser da. Hehe, husker det var et år jeg hadde et DRØSS av stokkroser, men det var før jeg visste hvor svææære de ble. For å si det sånn, det ble med det året. Men noen stokkroser her og der er bare kjempelekkert. Jeg sådde forresten en del for et par år siden og hadde gledet meg til at de skulle blomstre i år. Var veldig optimist jeg i.o.m at bladrosetten kom opp i fjor sommer, men desverre har nok vinteren tatt knekken på alle sammen, buhuuu... Men jeg skal forsøke meg på nytt med en fylt stokkrose som jeg hadde for noen år siden, en som heter appleblossom og som er helt supernydelig. Fylt og med lys-lysrosa blomster. Min absolutt største favoritt blant stokkroser.
Spennende forsøk me Austinrosen du nevner da. Tror jammen jeg skal klippe den ned om en stund når blomstringen er slutt og sette ned kvistene her og der, kanskje er jeg like heldig som deg. Og det er nok ikke noe problem å klippe de hverken 1., 2. eller 3 året. Man tror at roser trenger spesialbehandling og at man må følge oppskriften til punkt og prikke, men jeg lover, her hos meg gjør jeg akkurat som jeg føler for.
Ha en fortsatt flott helg da Laila!
Klems til deg...